Σπάνια δίνει συνεντεύξεις, ωστόσο όταν αποφασίσει να μιλήσει, γίνεται χείμαρρος. Ο Αντώνης Ρέμος άνοιξε την καρδιά του στο «Secret» και μίλησε για όλους και για όλα, αποκαλύπτοντας κρυφές πτυχές του εαυτού του, αλλά και τις σκέψεις του για τα τεκταινόμενα στη χώρα μας. Η εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ φιλοξένησε την συνέντευξη του τραγουδιστή ο οποίος λέει την άποψή του έτσι όπως ακριβώς την σκέφτεται…

Εμφανίζεσαι σε μουσική σκηνή αυτό τον καιρό. Τέρμα οι πίστες;
Ναι. Ήθελα χρόνια να συνεργαστώ με τη Μελίνα (σ.σ. Ασλανίδου). Υπάρχει μεταξύ μας μια μακροχρόνια αγάπη. Την εκτιμώ ιδιαίτερα σαν καλλιτέχνιδα, αλλά και σαν άνθρωπο. Εμφανιζόμαστε σε έναν πιο εναλλακτικό χώρο. Η εποχή που διανύουμε απαιτεί να κρατάμε και εμείς, οι καλλιτέχνες, χαμηλούς τόνους. Χρειάζεται να δείξουμε κάτι πιο αληθινό στον κόσμο. Έτσι, επέλεξα να εμφανιστώ σε μουσική σκηνή, προσαρμόζοντας αντιστοίχως και τις τιμές στις ανάγκες και στο πνεύμα των ημερών. Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν έχουμε λουλούδια. Δεν ήθελα να παρασύρω αυτούς που έρχονται να με ακούσουν και να σπαταλάνε χρήματα.

Άρα, δεν είσαι ο τραγουδιστής των πλουσίων, όπως λένε κάποιοι, λόγω των εμφανίσεών σου στη Μύκονο και σε άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις.
Εκεί απευθυνόμαστε σε ένα άλλο κοινό. Σε δισεκατομμυριούχους από όλο τον πλανήτη. Ας μην μπερδευόμαστε λοιπόν. Στη Μύκονο απόλαυσαν ένα θέαμα παγκόσμιας εμβέλειας. Ασχολήθηκαν με αυτή τη συναυλία τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ο Χούλιο Ιγκλέσιας είναι ένα τεράστιο όνομα και η συνεύρεσή μας επί σκηνής ήταν μοναδική. Οι κακεντρεχείς μπορεί να σχολιάζουν ό,τι θέλουν. Ούτε καν τους ακούω. Η βλακεία είναι ανίκητη. Πλέον δεν με αγγίζει τίποτα. Εγώ θα συνεχίσω τον δρόμο μου. Εκεί όπου τραγουδάω, ο καθένας που θα έρθει να με ακούσει θα με ακούσει να τραγουδάω και όχι να γαβγίζω ή να μιλάω. Θα συνεχίσω να είμαι τίμιος με τον κόσμο.

Τον χειμώνα πού θα εμφανίζεσαι;
Από τον Δεκέμβρη θα είμαι μαζί με τον Γιάννη Ζουγανέλλη και ενδεχομένως και τη Μελίνα Ασλανίδου στον «Διογένη». Καταλαβαίνετε τι έχω να τραβήξω από τον Γιάννη, αλλά εσείς θα γελάτε.

Με τον επιχειρηματία του «Διογένη» έχετε πια οικογενειακή σχέση, νομίζω.
Ναι. Τον νιώθω σαν πατέρα μου. Έχουμε απίστευτη σχέση πλέον. Να σας πω μόνο πως με τον βιολογικό μου πατέρα δεν είχα σχέσεις. Μιλήσαμε έναν χρόνο πριν πεθάνει.

Θα σε δούμε φέτος στο «The Voice»;
Ναι. Είναι ένα τίμιο παιχνίδι, που δεν έχει δόσεις reality. Το παιχνίδι είναι το πρώτο πάτημα της μηχανής. Το μετά είναι θέμα των παιδιών και της εταιρείας. Δυστυχώς, από ό,τι βλέπω η εταιρεία δεν τους προωθεί όσο θα έπρεπε. Αυτός ίσως να είναι ένας ανατρεπτικός παράγοντας για όσους θα ήθελαν να συμμετάσχουν. Αυτή τη στιγμή, δεν έχω δει κανένα από τα παιδιά να κάνει κάτι.

Εσύ βγήκες μπροστά για την ομάδα σου.
Την αγάπη μου για την ομάδα μου την πλήρωσα ακριβά. Παρά τρίχα δεν ήρθε η ολοκληρωτική καταστροφή της ζωής μου. Αισθανόμουν πως δεν μπορούσα να ανασάνω. Σαν να ήμουν σε ένα κουτί χίλια μέτρα κάτω από τη θάλασσα. Ευτυχώς ο κόσμος με στήριξε. Ηρθαν δύο δίσκοι που έγιναν επιτυχίες και κατάφερα να κρατηθώ όρθιος.

Ποιοι ήταν κοντά σου στη δύσκολη στιγμή;
Η οικογένειά μου, η Υβόννη και λίγοι φίλοι.

Ήταν ακριβό το τίμημα;
Από οικονομικής άποψης, από τότε που έγινα πρόεδρος του Ηρακλή έχω πληρώσει πάρα πολλά χρήματα. Από το 2010 μέχρι σήμερα θεωρώ ότι 500 οικογένειες του Δημοσίου πληρώνονταν από εμένα. Συνεχίζω να πονάω την ομάδα και να την αγαπάω.

Τι δίδαγμα πήρες από την περιπέτειά σου;
Οτι όλα γίνονται. Μόνο τα προβλήματα υγείας δεν αντιμετωπίζονται και εγώ έχω χάσει πολύ σημαντικούς ανθρώπους στη ζωή μου. Ολα αντιμετωπίζονται. Και τα χρέη και οι φυλακές και οι χωρισμοί. Ολα.

Η σχέση σου με τον Θεό;
Προσπαθώ πάντα να λέω «δόξα τω Θεώ»και όχι συνέχεια «βοήθα Παναγία μου». Πιστεύω πολύ στον Θεό. Θέλω πραγματικά να πω ότι, παρά τα όσα ακούμε κατά καιρούς για ορισμένους, χαρακτηριζόμενους ως εκπροσώπους του Θεού επί της Γης, πρέπει να κρατήσουμε ισχυρή την πίστη μέσα μας. Εκπρόσωποί Του, άλλωστε, είμαστε όλοι μας κατά κάποιον τρόπο.

Ο χαμός του Αντώνη Βαρδή σού κόστισε;
Πολύ. Μάλιστα, στις τελευταίες συναυλίες μου δεν μπόρεσα να συγκρατήσω τα δάκρυά μου. Δεν μου αρέσει να γίνομαι γραφικός, αλλά πραγματικά συγκινήθηκα. Ο Αντώνης θα ζει πάντα μέσα από τα τραγούδια του.

Οσον αφορά στη σχέση του με την Υβόννη Μπόσνιακ και στις φήμες που κυκλοφορούν σχετικά με την εγκυμοσύνη της, αν και ιδιαίτερα φειδωλός, ο Αντώνης Ρέμος δεν επιβεβαίωσε αλλά ούτε και διέψευσε ότι θα γίνει μπαμπάς.

Περιμένετε μωράκι, όπως αναφέρουν και κάποια πρόσφατα δημοσιεύματα;
Θα σου πω μόνο πως και οι δύο είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε ό,τι καλό στη ζωή μας.

Την Υβόννη θα την παντρευτείς;
Κάποια στιγμή ίσως να το αποφασίσουμε. Θα το μάθετε. Δεν μένει τίποτα κρυφό.
Όλη μου η δισκογραφία από τα «Π»

“Ο Σαμαράς κράτησε όρθια την Ελλάδα”

Έντονα προβληματισμένος για όσα συμβαίνουν γύρω μας, ο Αντώνης Ρέμος δηλώνει πολιτικοποιημένος και όχι φανατικός κάποιου συγκεκριμένου κόμματος. Εχει άποψη και τολμάει να την πει.

Παρακολουθείς την πολιτική;
Βεβαίως. Δεν γίνεται να μην την παρακολουθώ. Οφείλουμε όλοι να γνωρίζουμε τι γίνεται. Πρέπει να πάψουμε να είμαστε πρόβατα.

Το 2012 είχες βρεθεί και σε μια ομιλία του Αντώνη Σαμαρά. Τον στηρίζεις;
Ο Αντώνης Σαμαράς είναι προσωπικός μου φίλος και χαίρομαι που έχει αποστομώσει πολύ κόσμο. Με τις πρωτόγνωρες θυσίες των Ελλήνων, τους ελιγμούς που έκανε και με τη συμβολή των πολιτικών δυνάμεων που συνέπλευσαν μαζί του κατάφερε να κρατήσει όρθια τη χώρα στα δυσκολότερα χρόνια της σύγχρονης ιστορίας της Ελλάδας, διαψεύδοντας τους μεγαλύτερους καταστροφολόγους του κόσμου.

Η γνώμη σου για τον Αλέξη Τσίπρα;
Κάνει αντιπολίτευση, αλλά πολλές φορές με ακραίο τρόπο. Ισως να είναι ο μελλοντικός πρωθυπουργός -και γιατί όχι; Αλλά θεωρώ ότι πολλές φορές κινδυνεύει να εκτεθεί ανεπανόρθωτα με τις δηλώσεις του. Βέβαια, τους πολιτικούς τους φτύνεις και λένε ότι ψιχαλίζει. Δεν δέχομαι από ένα νέο παιδί, όπως είναι ο Αλέξης ο Τσίπρας, να λαϊκίζει, όπως οι κλασικοί πολιτικοί του παρελθόντος.

Το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής σε φοβίζει;
Γίνανε νταήδες με τον νόμο. Είναι μια παρέα νταήδων, που θέλουν να κάνουν μαγκιές. Το να αγαπάς τον τόπο σου δεν έχει καμία σχέση με το να είσαι φασιστικά εθνικιστής.

Τις δηλώσεις του Νότη Σφακιανάκη πώς τις σχολιάζεις; Πλήρωσε το τίμημα για αυτές.
Ο Νότης δεν ξέρω τι έχει πάθει. Αντί να κάτσει να τραγουδήσει με την ωραία του φωνή και τα υπέροχα τραγούδια του, ψάχνει τρόπο να γίνει γραφικός. Είναι άξιο απορίας. Αν θέλει να ασχοληθεί με την πολιτική, ας βγει μπροστά, ας μην κάνει υπερβολές στην πίστα. Ας κατέβει στον πολιτικό στίβο και ας κάνει τον μάγκα από εκεί πληρώνοντας και το τίμημα για όσα λέει.